Deze gerechten Zeeuwse gerechten mag je niet missen!

zeeuwse gerechten

Deze gerechten Zeeuwse gerechten mag je niet missen!

Een populaire provincie voor een binnenlandse vakantie in ons land is absoluut Zeeland. Deze provincie staat bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes en natuurlijk de zee met heerlijke stranden waar je lekker kan uitwaaien. Maar wat velen niet weten, is dat Zeeland ook een schatkamer is van heerlijke culinaire tradities en typische Zeeuwse gerechten. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door Zeeland en ontdek je de smaken die deze provincie zo uniek maken.

  1. Zeeuwse Mosselen:

Als er één gerecht is dat onlosmakelijk verbonden is met Zeeland, dan zijn het wel de Zeeuwse mosselen. Elke zomer wordt het mosselseizoen gevierd en zijn de mosselrestaurants drukbezocht. De mosselen worden traditioneel gekookt met witte wijn, groenten en kruiden, waardoor ze een delicate smaak krijgen. Geserveerd met verse frietjes en een heerlijke remouladesaus, is dit een typisch Zeeuws gerecht dat je niet mag missen.

  1. Oosterscheldekreeft:

Een andere delicatesse uit Zeeland is de Oosterscheldekreeft. Deze kreeft wordt gevangen in de Oosterschelde en staat bekend om zijn verfijnde smaak en malse vlees. Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is beperkt, meestal van april tot juli, waardoor het een exclusieve lekkernij is. Probeer deze kreeft gegrild, gekookt of verwerkt in een smakelijke kreeftensoep.

  1. Zeeuwse Bolus:

Als we het hebben over zoete lekkernijen uit Zeeland, kunnen we de Zeeuwse Bolus niet overslaan. Deze heerlijke kaneelbroodjes zijn een echte Zeeuwse specialiteit. Het deeg wordt gerold in een mengsel van bruine suiker en kaneel, waardoor de bolus zijn kenmerkende smaak en kleverige textuur krijgt. Geniet van een versgebakken bolus bij een kopje koffie of als zoete traktatie tussendoor.

  1. Zeeuwse Mosselsoep:

Naast de verse mosselen is er nog een gerecht waarin de Zeeuwse mosselen schitteren: de Zeeuwse Mosselsoep. Deze rijke en smaakvolle soep wordt bereid met mosselvlees, groenten en room. De combinatie van de zilte smaak van de mosselen en de romige textuur van de soep zorgt voor een unieke culinaire ervaring.

  1. Zeeuwse Appeltaart:

Last but not least, de Zeeuwse appeltaart. Deze taart is gemaakt van verse Zeeuwse appels en heeft een knapperige korst en een smeuïge vulling. De toevoeging van kaneel en rozijnen geeft het een extra smaakdimensie. Serveer de Zeeuwse appeltaart met een beetje slagroom en klaar is kees.

Wil jij dit jaar graag een keer naar Zeeland en ben je nog op zoek naar een restaurant Kamperland in zeeland? Neem dan een bezoekje aan restaurant Amable en laat je culinair verrassen!

Deel dit artikel