Blog

Check out our Latest News!

Groene smoothie: waarom je het zeker moet proberen

Een groene smoothie als ontbijt, als to-go lunch of 's avonds voor het sporten als energiebooster. Je vindt het momenteel overal, op elke drankkaart, op veel Instagram-foto's en in gezondheidsmagazines. Maar hoe gezond is de powerdrank eigenlijk? Hoe bereid je een energieke en voedzame groene smoothie? En hoeveel energie levert de snel gemixte drank? We gaan...

Originele Belgische wafels

En toch liep ik vast op een specialiteit die ik tijdens mijn laatste bezoek aan België meer dan eens heb gegeten (en erg lekker vond). De Belgische wafels! Ze zijn luchtig gebakken en zien er heel anders uit dan de heerlijk gebakken wafels van onze grootmoeders. Maar wanneer is een wafel eigenlijk een Belgisch model?...

Wat is plancha?

Plancha is 'grillen zoals de Spanjaarden', oftewel bakken op zeer hoge temperatuur, tussen de 280 en 320ºC over het gehele kookoppervlak. Daarmee verschilt plancha fundamenteel van teppanyaki, waar gekookt wordt met temperatuurzones van 150 – 170 ºC en slechts één hotspot in het midden. Op een plancha-apparaat kunnen kleine items en mengsels worden bereid, zoals...

Tips voor de perfecte borrelplank

Krijg jij vrienden op bezoek, dan wil je natuurlijk wel iets lekkers op tafel zetten. Alleen een schaaltje met chips, nootjes en een beetje kaas en worst is natuurlijk ook niets mis mee, maar iets uitgebreider mag natuurlijk wel. Om ervoor te zorgen dat jij je bezoek versteld zult doen staan van jij allemaal op...

Geen keuken is compleet zonder deze kruiden en specerijen

Het kost tijd om een behoorlijke verzameling gedroogde kruiden en specerijen bijeen te brengen, maar een goed gevulde kast is wel zo handig. De juiste combinatie zal ervoor zorgen dat curry's authentiek zijn, Thaise soepen zijn spot on, tajines zijn verrukkelijk en taarten zijn uitzonderlijk. Kijk eens naar de kruiden en specerijen die gerechten altijd...