Blog

Check out our Latest News!

Voor culinaire liefhebbers: Live cooking experience!

Ben jij een echte culinaire liefhebber en wil jij misschien binnenkort jouw feestje uitbesteden aan een catering bureau? Overweeg dan eens om te gaan voor live cooking catering. Dit is namelijk een razendsnelle populaire en interactieve manier van catering waarbij gerechten ter plekke worden bereid en gepresenteerd aan de gasten. Het is een geweldige keuze...

Deze gerechten Zeeuwse gerechten mag je niet missen!

Een populaire provincie voor een binnenlandse vakantie in ons land is absoluut Zeeland. Deze provincie staat bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes en natuurlijk de zee met heerlijke stranden waar je lekker kan uitwaaien. Maar wat velen niet weten, is dat Zeeland ook een schatkamer is van heerlijke culinaire tradities en typische Zeeuwse gerechten....

Sappig gehaktbrood met jus

Een geweldig recept voor een trefzeker en sappig gehaktbrood. Makkelijk te bereiden en toch erg lekker. Het gehaktbrood komt eruit zonder te braden en lastig te draaien. Ook de saus, die bestaat uit bouillon, room en crème fraîche, kookt bijna vanzelf. Wil je liever een saus zonder room, dan kun je deze eenvoudig maken van bouillon,...

Internationale soepen: deze zijn het lekkerste

Gazpacho, misosoep of bouillabaisse: andere landen, internationale soepen. Bloemkoolsoep.eu (kijk niet naar de naam, want naast bloemkoolsoep bieden wij je vele recepten voor verschillende soepen) heeft voor jou in de kookpotten van de wereld gekeken en vertelt je welke soep in welk land gegeten wordt. Soepen zijn een typisch herfstgerecht: als het buiten wat kouder wordt...

Groene smoothie: waarom je het zeker moet proberen

Een groene smoothie als ontbijt, als to-go lunch of 's avonds voor het sporten als energiebooster. Je vindt het momenteel overal, op elke drankkaart, op veel Instagram-foto's en in gezondheidsmagazines. Maar hoe gezond is de powerdrank eigenlijk? Hoe bereid je een energieke en voedzame groene smoothie? En hoeveel energie levert de snel gemixte drank? We gaan...

Originele Belgische wafels

En toch liep ik vast op een specialiteit die ik tijdens mijn laatste bezoek aan België meer dan eens heb gegeten (en erg lekker vond). De Belgische wafels! Ze zijn luchtig gebakken en zien er heel anders uit dan de heerlijk gebakken wafels van onze grootmoeders. Maar wanneer is een wafel eigenlijk een Belgisch model?...

Wat is plancha?

Plancha is 'grillen zoals de Spanjaarden', oftewel bakken op zeer hoge temperatuur, tussen de 280 en 320ºC over het gehele kookoppervlak. Daarmee verschilt plancha fundamenteel van teppanyaki, waar gekookt wordt met temperatuurzones van 150 – 170 ºC en slechts één hotspot in het midden. Op een plancha-apparaat kunnen kleine items en mengsels worden bereid, zoals...