Chinees eten – deze gerechten moet je geproeft hebben!

Chinees eten

Chinees eten – deze gerechten moet je geproeft hebben!

Ben jij ook een liefhebber van Chinees eten en neem je ook regelmatig een bezoekje aan een Chinees restaurant? Dat komt dan goed uit want in dit artikel bespreken wij de vijf meest populaire gerechten die bij de Chinees worden besteld. Zit er voor jou een gerecht tussen die jij nog niet eerder hebt besteld? Overweeg dan eens om hier voor te gaan bij je volgende bezoek! Benieuwd welke gerechten dit zijn? Lees dan snel verder!

  1. Babi Pangang:

Babi Pangang is een klassiek gerecht dat veelal wordt besteld in een Chinees restaurant. Het bestaat uit geroosterd varkensvlees in een zoetzure saus. Het vlees is meestal knapperig van buiten en sappig van binnen. Babi Pangang wordt vaak geserveerd met nasi of bami en is geliefd vanwege de combinatie van verschillende smaken.

  1. Kung Pao Kip:

Kung Pao Kip is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Sichuanese keuken. Het bestaat uit stukjes kip, pinda’s, groenten en chili pepers, gebakken in een smaakvolle saus. Dit gerecht staat bekend om zijn pittige en hartige smaak. De combinatie van de krokante pinda’s en de malse kip maakt Kung Pao Kip tot een favoriet bij veel liefhebbers van Chinees eten.

  1. Bami Goreng:

Bami Goreng is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken, maar inmiddels ook populair is geworden in Chinese restaurants. Het bestaat uit gebakken noedels met groenten, vlees (zoals kip, varkensvlees of garnalen) en kruiden. Bami Goreng is geliefd vanwege zijn eenvoudige maar smaakvolle bereiding en is een ideale keuze voor liefhebbers van noedel gerechten.

  1. Dim Sum:

Dim Sum zijn kleine, gestoomde of gefrituurde hapjes die vaak als voorgerecht worden geserveerd in een Chinees restaurant. Ze komen in verschillende varianten, zoals gestoomde dumplings met vlees of groenten, loempia’s en gestoomde broodjes met diverse vullingen. Dim Sum is populair vanwege de verscheidenheid aan smaken en texturen die je kunt proeven in één maaltijd.

  1. Peking eend:

Peking eend is een bekend en geliefd gerecht dat zijn oorsprong heeft in de keizerlijke keuken van China. Het gerecht bestaat uit malse eend, die wordt geroosterd tot de huid knapperig is. Het vlees wordt vervolgens geserveerd met dunne pannenkoekjes, hoisin saus, lente-ui en komkommer. Het proces van het bereiden van Peking eend is complex en tijdrovend, maar het resultaat is een smaakvol en feestelijk gerecht dat vaak wordt besteld bij speciale gelegenheden.

Een bezoek aan een Chinees restaurant Enschede is een uitstekende gelegenheid om te genieten van de diverse en smaakvolle gerechten die de Chinese keuken te bieden heeft.

Deel dit artikel