Verras je vader: hapjes bestellen voor Vaderdag

hapjes bestellen vaderdag

Verras je vader: hapjes bestellen voor Vaderdag

Vaderdag, is die ene dag in het jaar waar jouw rolmodel, superheld, vader, stiefvader, opa, of wie dan ook in het zonnetje zet. De dag waarin we alles vaders in ons leven vieren, maar wat moet je de beste man geven? Of neem je hem ergens mee naar toe? Maar je kunt ook hapjes bestellen voor Vaderdag, zodat je het samen kunt opeten. Wil je daar nou alles over weten? Lees dan verder zodat jij je vader straks op de meest lekkere hapjes trakteren.

Waarom vieren we Vaderdag?

Vaderdag, is ooit overgewaaid vanuit de Verenigde-Staten naar de rest van de wereld, sinds dien is het uitgegroeid tot een wereldwijde feestdag voor alle mannelijke rolmodellen in mensen hun levens.

In Nederland vierden we het voor het eerst in 1937 toen nog in oktober, maar uiteindelijk is er in 1948 voor gekozen: om het te verplaatsen naar het voorjaar, want het zou anders dicht op het Sinterklaasfeest liggen. Vanaf dat moment, is in Nederland ook de traditie ontstaan, dat de jongste kinderen iets knutselen voor hun vader. Als bedankje voor de man, die ze zijn in hun leven en alles wat ze daar voor doen. Om hetgeen te zijn waar ze echt goed in zijn je vader zijn.

Omdat het dus een dag is om je superheld te bedanken, kiezen veel mensen ervoor om feestelijk uit te pakken, bijvoorbeeld: hapjes bestelen voor Vaderdag. Om net even wat meer uit te pakken, zodat hij zich gezien en bovendien gewaardeerd voelt.

Wat voor hapjes houden vaders van?

Om te beginnen, is het belangrijk om vooraf goed informatie in te winnen over wat de man in kwestie, nou lekker vindt. Wie weet ga jij hapjes bestellen en dat is dan hetgeen wat hij niet lust, dat zou natuurlijk ontzettend jammer zijn. Want je wil natuurlijk een leuke tijd hebben samen met je vader, of andere man in kwestie.

Over het algemeen vinden mannen hapjes met vlees, uiteraard erg lekker. Maar je kunt ook eens kiezen voor totaal wat anders, zoals wat precies? Bijvoorbeeld: een hapjespakket met verscheiden vlees etenswaren erin. Zoals: chorizo, mini-kipseté, grilsworst, mini-cheeseburgers of 10 mini hamburgers.

Is je vader ook nog eens zoetekauw? Dan kan hij zich misschien ook helemaal vol eten van overheerlijke Indonesische spekkoek. Om te smullen wat ons betreft! En misschien kun je er ook wel een lekker stokbrood bij bestellen, of misschien zelfs eens tomatenbrood. Wat je misschien heerlijk kunt combineren met een lekker knoflooksausje.

Wil je toch wat meer eten? Dan enkel een hapjesschalen voor bij de borrel. Dan kun je er ook nog eens voor kiezen om ovenschalen te bestellen, daarin zitten verscheidene soorten eten. Waar voor iedereen wel wat bij zit, waarin je zelfs nog de mogelijkheid om te kiezen voor enkele kleine desserts. Dus al met al kunnen we concluderen, dat hapjes bestellen voor Vaderdag een goed keuze betreft

Geniet samen met je rolmodel

Hopelijk hebben wij je genoeg inspiratie kunnen geven voor deze speciale dag, geniet lekker samen met je vader, schoonvader, opa, buurman of je andere mannelijke rolmodellen. Wees dus op tijd met het bestellen van je hapjesschalen en andere randzaken, zodat niks meer in de soep kan lopen. Dus wij wensen je ook veel plezier met Vaderdag, eetsmakelijk!

Deel dit artikel