Weight gainers als aanvulling op jouw dagelijkse voeding

Weight gainers

Weight gainers als aanvulling op jouw dagelijkse voeding

Als je wilt aankomen in gewicht, kan het soms lastig zijn om genoeg calorieën binnen te krijgen via je dagelijkse voeding. Een oplossing hiervoor kan zijn om gebruik te maken van weight gainers, ook wel weight gain shakes genoemd. Maar wat zijn weight gainers eigenlijk en hoe werken ze? In deze blog lees je alles wat je moet weten over weight gainers.

Wat zijn weight gainers?

Weight gainers zijn poeders die je kunt oplossen in water of melk om een shake te maken. Deze shakes bevatten veel calorieën, eiwitten en koolhydraten en zijn bedoeld om te helpen bij het aankomen in gewicht. Vaak bevatten weight gainers ook vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde stofwisseling.

Hoe werken weight gainers?

Weight gainers werken doordat ze je extra calorieën geven, bovenop wat je al binnenkrijgt via je dagelijkse voeding. Hierdoor kan je meer calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt en zal je aankomen in gewicht. Daarnaast bevatten weight gainers veel eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen van spieren.

 

Het is wel belangrijk om op te merken dat weight gainers geen magische oplossing zijn voor gewichtstoename. Het is nog steeds belangrijk om te zorgen voor een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging.

Welke ingrediënten zitten er in?

Weight gainers bevatten vaak verschillende ingrediënten om de calorieën, eiwitten en koolhydraten te leveren. Hieronder staan de meest voorkomende ingrediënten in weight gainers:

 

  • Maltodextrine: dit is een complex koolhydraat dat snel wordt opgenomen in het lichaam en zorgt voor snelle energie.
  • Wei-eiwit: dit is een eiwitbron die snel wordt opgenomen in het lichaam en belangrijk is voor spieropbouw.
  • Caseïne-eiwit: dit is een eiwitbron die langzaam wordt opgenomen in het lichaam en zorgt voor een langdurig gevoel van verzadiging.
  • Creatine: dit is een stof die belangrijk is voor het opbouwen van spiermassa.
  • Vitamines en mineralen: deze zijn belangrijk voor een gezonde stofwisseling en ondersteunen het lichaam bij het opnemen van voedingsstoffen.

Waarom kiezen voor weight gainers?

Weight gainers kunnen een goede optie zijn voor mensen die moeite hebben om voldoende calorieën binnen te krijgen via hun dagelijkse voeding. Bijvoorbeeld voor mensen met een snel metabolisme, die veel calorieën verbranden zonder dat ze dit willen, of voor mensen die moeite hebben met het eten van grote hoeveelheden voedsel. Weight gainers kunnen dan helpen om snel en eenvoudig extra calorieën binnen te krijgen.

Daarnaast kunnen weight gainers ook nuttig zijn voor mensen die veel sporten en veel spiermassa willen opbouwen.

 

 

Ook leuk om te lezen: meer over biologisch eten.

Deel dit artikel