Tips voor de perfecte borrelplank

tips borrelplank

Tips voor de perfecte borrelplank

Krijg jij vrienden op bezoek, dan wil je natuurlijk wel iets lekkers op tafel zetten. Alleen een schaaltje met chips, nootjes en een beetje kaas en worst is natuurlijk ook niets mis mee, maar iets uitgebreider mag natuurlijk wel. Om ervoor te zorgen dat jij je bezoek versteld zult doen staan van jij allemaal op tafel zet, hebben we een aantal handige tips voor je die je hierbij kunnen helpen. De borrelplank zoals we deze van enkele jaren geleden allemaal wel kennen, is natuurlijk allang niet meer van deze tijd. Uiteraard neemt dat niet weg dat je een deel wat er destijds op tafel werd gezet ook tegenwoordig nog prima kunt serveren, maar iets extra’s is natuurlijk geen overbodige luxe.

Weet wat iedereen lust of juist niet lust

Wanneer je zelf ontzettend gek bent op vis, dan is het wel zo fijn op het moment dat je besluit dat vis de overhand krijgt, de rest van je bezoek ook gek is op vis. Is dit niet het geval, dan kan dit zorgen voor een vervelende situatie, waarin je aan het einde van de avond alsnog met een groot deel van de hapjes blijft zitten. Het is daarom dus ook goed op voorhand alvast in kaart te brengen wat mensen wel of juist niet lekker vinden. Je zult merken dat je dit een hele hoop stress bespaart. Je hoeft je immers geen zorgen meer te maken over het feit of ze het wel of niet lusten.

Kies voor de juiste plank

De juiste hapjes uitkiezen is natuurlijk één ding, maar het serveren is de volgende stap. Je kunt je namelijk nog zo hebben uitgesloofd de hele middag, maar wanneer de presentatie ondermaats is, zal dit ook de beleving van de visite niet ten goede komen. Het is dus belangrijk te kiezen voor een goede plank. Dit kan een normale houten plank zijn, maar ook een etagere is overigens ontzettend handig. Zo kun je op een kleine tafel veel meer hapjes kwijt en houd je nog voldoende ruimte over voor de glazen met drinken. Vergeet daarnaast niet dat je ook de tafel waarop je alles serveert leuk aankleed. Gouden accessoires zorgen bijvoorbeeld voor extra sfeer en gezelligheid. Dit in combinatie met wat kaarsen maakt het geheel compleet.

Zorg voor voldoende hapjes

Er is natuurlijk niets vervelender, dan wanneer jullie gezellig en knus bij elkaar zitten uiteindelijk blijkt dat halverwege de avond de hapjes op zijn. Nu zullen de meesten zich hier niet direct aan storen, maar voor jezelf is het natuurlijk alles behalve prettig. Het is dus belangrijk dat je niet alleen weet wat iedereen lust, maar ook hoeveel mensen je verwacht. Je kunt namelijk beter iets teveel hebben, dan dat je er te laat achter komt dat je niet voldoende hebt. Het voordeel aan veel salades, is dat je ze prima nog een aantal dagen kunt bewaren, zodat ze ook prima op de boterham gedaan kunnen worden. Zo hoef je niets weg te gooien en hoef je ook niet bang te zijn dat je niet genoeg hebt.

 

Deel dit artikel