Koffie verkeerd maken

koffie verkeerd

Koffie verkeerd maken

Ben jij ook zo gek op koffie en dan met name koffie verkeerd? Wist je dat je dit heerlijke drankje heel simpel zelf maken kunt? Je hebt er zelfs weinig voor nodig. Je maakt een goede koffie verkeerd gemakkelijk thuis of op het werk. Of je nu een god boek leest, aan de studie bent of thuis werk, een goede bak koffie wil je niet missen. Wij delen een lekker recept met je!

Benodigdheden om een koffie verkeerd te maken

Natuurlijk is een koffiemachine van toepassing. Wanneer je thuis vaak dit lekkere warme drankje drinkt is een koffiemachine waarbij je bonen gebruikt een echte must. Ze zijn tegenwoordig ook niet meer zo overdreven duur. Wat je nodig hebt:

  • melk
  • koffiemolen
  • espressobonen
  • twee kannen
  • koffie verkeerd glazen

Wanneer je mooie glazen hebt dient dit voor een leuk en gezellig effect, je zult nog meer van je warme drank genieten. Je kunt natuurlijk je foto’s delen op instagram om iedereen mee te laten genieten van jouw fijne drankje!

 

Zo maak je het:

Als eerst is het belangrijk dat de machine goed is door gespoeld. Je wilt immers niet dat er achtergebleven koffieresten in je koffie verkeerd terecht komen. Daarna moeten de bonen worden gemaald. Wanneer je de optie hebt zet je het apparaat op de espresso stand. Strijk de gemalen koffie glad, dan is deze gemakkelijk aan te stampen. Draai de piston in de machine en druk op de knop!

Uiteraard moet er ook melk bij de koffie geschonken worden. Schuim de koffie in een paar seconden op. Spuit eerst de stoomtpijp uit zodat er geen water uit komt. Dan kan je in het kannetje de melk opschuimen. Draai de tuint langzaam door de melk om het schuim wat steviger te krijgen wanneer je hiervan houdt. Schenk de melk voorzichtig bij de koffie in en geniet van je koffie verkeerd!

 

 

Deel dit artikel