Hoe lang kan vlees in de koelkast bewaard worden?

vlees koelkast

Hoe lang kan vlees in de koelkast bewaard worden?

Houdbaarheid van vlees in de koelkast en juiste opslag. Waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat het het langst meegaat?

Vers vlees is een van de voedingsmiddelen die het gemakkelijkst bederft. Vlees mag daarom nooit langer dan een paar dagen in de koelkast worden bewaard. Hoe lang het precies houdbaar is, hangt af van verschillende factoren zoals de temperatuur, de snijmethode en de soort. Bij twijfel kunt u altijd vertrouwen op uw reukvermogen. Dit is altijd het geval als het gaat om het goed bewaren van voedsel in de koelkast.

In principe gaat rundvlees in één stuk het langst mee in de koelkast. Het kan ongeveer vier dagen worden bewaard bij 0° tot 4°C. Gehakt daarentegen is maar heel kort houdbaar en moet indien mogelijk altijd dezelfde dag worden verwerkt. Hoe lang vlees houdbaar is, hangt af van je koelkast en de temperatuur in de koelkast. Om de maximale efficiëntie van de koelkast te garanderen, moet u het apparaat onderhouden met speciale reinigingsmiddelen en producten voor geurabsorptie. Dit helpt ook om het goed te laten functioneren en je kunt voedsel op die manier beter bewaren.

Zo lang zijn vlees en worstjes houdbaar in de koelkast

Allereerst: De informatie over de houdbaarheid geldt alleen als de koelkast heel is en een constante temperatuur van 4°C of lager kan houden. Gevogeltevlees laten we hier achterwege, omdat het altijd na één tot maximaal twee dagen op moet zijn. Als je koelkast erg oud is en je niet weet of hij de temperatuur kan vasthouden, kun je overwegen een nieuw model te kopen.

Hoe lang kun je rauw vlees in de koelkast bewaren?

Hoe lang vlees in de koelkast kan worden bewaard, hangt voornamelijk af van het oppervlak van het vlees, hoe groter het vlees, hoe korter het houdbaar is. Als het om rauw vlees gaat, is het altijd belangrijk om het niet in de groentelade bij hoge luchtvochtigheid te bewaren, maar op het glazen plateau boven de groentelade. Daar is het droog en het koudst.

Hoe lang kun je rauwe schnitzel in de koelkast bewaren?

Kalfs- of varkensschnitzel hebben een groot oppervlak en zijn daardoor minder lang houdbaar dan een groter stuk vlees. Schnitzels moeten altijd binnen twee tot drie dagen worden verwerkt.

Hoe lang kun je worstjes in de koelkast bewaren?

Verpakt zo lang houdbaar als op de verpakking staat vermeld. Een geopende worst is koel bewaard maximaal drie dagen houdbaar en salami maximaal vijf dagen.

Hoe lang kun je vers rundergehakt in de koelkast bewaren?

Bewaar je gehakt bij maximaal 4°C, dan kun je het de volgende dag nog gebruiken, maar eet het liever niet rauw. Gehakt moet over het algemeen altijd op dezelfde dag of binnen 24 uur worden verwerkt, omdat het een zeer groot oppervlak heeft en ziektekiemen zich snel kunnen vermenigvuldigen – ook bij lage temperaturen.

Hoelang kan je ontdooid rundergehakt in de koelkast bewaren?

Als je het in de koelkast hebt ontdooid, is het in wezen hetzelfde als wanneer je het vers hebt gekocht. Het moet op dezelfde dag verder worden verwerkt en niet onnodig worden opgeslagen, omdat micro-organismen zich snel vermenigvuldigen.

Als je vlees in één stuk in de koelkast bewaart bij 4°C of kouder, is het tot een week houdbaar. Controleer altijd de geur voor het eten.

Meer bewaren

Meer weten over het bewaren van vlees, worst en broodbeleg? neem dan eens een kijkje op bewaren.eu, waar je van de meeste levensmiddelen de juiste bewaarmethode kunt vinden.

 

 

Deel dit artikel