Deze tongstrelende paprikasoep moet je geproefd hebben!

paprikasoep

Deze tongstrelende paprikasoep moet je geproefd hebben!

Voor sommige mensen is soep eten seizoensgebonden. Oké, oké, ik ben het met je eens dat je een kom snert doorgaans niet in de zomer eet of een kom gazpacho als het hartje winter is. Maar sommige soepen kunnen het hele jaar door zoals deze tongstrelende paprikasoep.

Gele paprikasoep verrassend fris en romig van smaak!

In dit geval heb ik gekozen voor een gele paprikasoep, omdat de smaak van de gele paprika lekker fris is. De Indiase kruiden en het pepertje in dit recept, verklaren ook wel het kruidige en licht pittige vleugje die de soep heeft. Houd je hier nou niet van, of kook je voor het hele gezin met kinderen? Dan laat je het pepertje er gewoon uit.

gele paprikaPaprikasoep recept om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten voor 1 liter soep

  • 6 gele paprika’s
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • Halve rode peper
  • 1 knoflookteen
  • 2 tl garam marsala
  • Peper en zout

Zo maak je de paprikasoep:

Grill de paprika’s in een grillpan of in de oven op 220 graden totdat de buitenkant zwart is. Laat de paprika’s vervolgens ongeveer 10 minuten rusten in een gesloten plastic zak. Dat scheelt een heleboel werk met het ontvellen van de paprika’s. Snijdt de paprika vervolgens in stukken.

Snijdt de sjalotten, knoflook en het pepertje fijn en fruit dit vervolgens aan in een scheutje olijfolie. Bak de stukken paprika even kort mee. Snijdt de bleekselderij in stukken en bak deze vervolgens ook even mee.

Voeg de garam marsala toe en meng alles door voortdurend te roeren. Doordat de kruiden meegebakken worden, komt de smaak extra goed naar boven.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, en breng op smaak met peper en zout.

 

Serveer deze tongstrelende paprikasoep met wat crème fraîche en verse koriander. Met wat naanbrood erbij is dit de perfecte gezonde maaltijd of serveer de gele paprikasoep in kleine glaasjes als feestelijk voorgerecht.

naanbroodjesWil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook onze andere recepten!

 

Deel dit artikel